Over Nina

Nina Hermans

Ik heb heel wat ervaring omdat ik heel wat zilveren muntstukken kocht. Hier is een selectie van artikelen uit mijn blog:

Sovereigns versus Staten De Grondwet van de V.S., in 1787 wordt bekrachtigd, leidde tot het idee van staten als verschillende entiteiten en de Grondwet stond de staten toe om nieuwe overheden tot stand te brengen die. In 1687, machtigde het Congres staten om een „Federatie van de verscheidene staten“ te vormen, een alliantie die hen toestond om federale bevoegdheden krachtiger uit te oefenen. Bovendien vereiste de Grondwet dat de overheid van de staten en de federale overheid voor de Grondwet afzonderlijk worden gehouden. Maar de staten gingen niet nog met één enkele overheid akkoord, in plaats daarvan creeerde elke staat een afzonderlijke overheid. Sinds 1789, hebben de staten van de V.S. het recht behouden nieuwe overheden te vormen. Nochtans, heeft de Grondwet niet de staat van Pennsylvania van het creëren van een nieuwe overheid belemmerd, omdat de originele Grondwet slechts een één enkel federale overheid en niets anders specificeerde. De Verenigde Staten zijn een natie van meer dan 100 afzonderlijke landen wordt samengesteld, zoals die door de Grondwet die van de V.S. worden bepaald. Het bestaat uit 50 staten en het District van Colombia.

In 2018, werd ik geïnterviewd door het Nederlandse zilveren muntstuktijdschrift om meer over de geschiedenis van het munten te leren. U kunt meer over mijn ervaring en mijn gesprek hier zien in het Nederlands hier lezen.

Ik ben de curator in SilverMunt Vergelijk 24, en één van de actiefste collectoren van de zilveren muntstukken van het Nederlandse Imperium (1619-1945) en zijn kolonies, in het Nederlandse Museum in Utrecht. Ik werd verkozen voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor het Zilveren Munten (Rijksmuseum) in 2018 en ondervoorzitter in 2017. Ik werk als beheerder en coördinator met een verscheidenheid van activiteiten, met inbegrip van de inzameling, de vertoning en de verspreiding van Nederlandse zilveren muntstukken. Ik ben actief in de ontwikkeling van onderzoek, onderzoeksdocumenten, en presentatie op het Nederlandse zilveren munten bij academische conferenties, tentoonstellingen, en seminaries. Ik ben ook een lid van verscheidene muntstuk en metaalbewerkende clubs en ik heb een doctoraal examen in edele metalen van de Universiteit van Utrecht en ik ben de ontvanger van verscheidene toekenning. Ik ben ook een begerige fotograaf en ik gebruik mijn hobby voor persoonlijk verrijking en onderzoek.

Toen ik deze Blog in 2013 begon was ik enkel een andere zilveren muntstukcollector in Holland. Sedertdien heb ik heel wat kennis over muntstuk het verzamelen en sommige goede vrienden en contacten bereikt. Ik ben aan het grootste deel van het Zilveren Festival bij Antwerpen en de Zilveren en Gouden Veiling geweest van Antwerpen en ik heb daar meerdere keren op muntstukken moeten bieden. Mijn kennis over zilveren muntstukken was beperkt, maar ik wilde altijd meer dan enkel het kopen zilveren muntstukken doen, en ik begon zilveren muntstukken als hobby ook te verzamelen.

Ik begon mijn Zilveren Muntstukblog in 2012 en ik schreef sindsdien over het. Toen ik het begon, wist ik niet het waar te met het te beginnen. Ik begon slechts met zilveren muntstukken, en nu heb ik een inzameling van bijna honderd verschillende types van zilveren muntstukken. Ik enkel word begonnen met Zilveren muntstukken en er zijn zodat veel meer wil ik over hen toevoegen.

Mijn motto is „in het zilver daar is zilveren en in het goud zijn er gouden.“ Hier zult u de geschiedenis van zilveren muntstukken, het ontwerp vinden dat Nederlandse geproduceerd, en wat zij met het deed. Ik wil ook het verhaal van delen hoe mijn blog meer dan enkel een oldie maar belangrijke voor me werd.

Hoe het allen begon:

Zo het begonnen allen. Ik was toen een jonge student. De Nederlanders, die altijd over de toekomst spraken, wilden betrokken worden bij de wereld van technologie en ontwerp. Het was slechts in 1986 dat de Nederlandse Munt minting zilveren muntstukken in de nieuwe stijl begon die wij vandaag weten. Zij veranderden niet veel en mijn ouders hielpen me zelfs een gouden muntstuk in Nederland uitkiezen datvan ik hield. Ik was enkel op dat ogenblik een jonge knul. De Nederlandse Munt was net het nieuwe minting proces begonnen, zodat was er niet veel tijd.

Mijn visie

Mijn hartstocht is in het verzamelen van zilveren muntstukken van elke periode van Nederlandse geschiedenis en alle verschillende ontwerpen die ik in mijn inzameling heb gehad. Hier zult u foto's, beschrijvingen en historische informatie over elk van de zilveren muntstukken in mijn inzameling vinden. De foto's zijn beschikbaar in een galerij.

Ik ben een hartstochtelijke collector en ben altijd enthousiast om meer informatie over zilver en de muntstukken te vinden het in werd gebruikt. Als u om het even welke informatie over muntstukken of zilver of om het even welke interesserende historische feiten over de Nederlandse zilveren muntstukken hebt, voel vrij om een commentaar te verlaten, me een e-mail verzenden en ik zal aan u zo spoedig mogelijk terugkeren. Als u om het even wat over zilveren muntstukken kent en u me zou willen helpen blijven mijn hartstocht voor dit fascinerende onderwerp verzamelen en delen, gelieve me te contacteren. Als u deze plaats met anderen wilt delen, klik enkel de „aandeel“ verbinding bij de bovenkant van elke pagina. Dank! Ik hoop u van deze plaats geniet.